Едва ли някой би предположил, че в гараж с вид като този от снимката, може да бъде скрито истинско съкровище. За лаиците автомобилът в този гараж не изглежда скъп, защото не е лъскав и времето е оставило своя отпечатък на него, но за истинските автомобилни маниаци е ясно, че тази кола е безценен шедьовър, пише Факти бг. Такива ценности се откриват рядко и винаги попадат в новините. В даденият случай става дума за гараж в английския град Манчестър, където от 1975 година стои неподвижен супер редкият Mercedes-Benz 190 SL. Този автомобил се произвежда през периода 1955-а – 1963 година и се прави на платформата на W121. Двигателят е четирицилиндров с работен обем 1897 см3.

Мощността е само 104 конски сили, а скоростната кутия – механична четиристепенна. Дизайнът на този автомобил обаче е неповторим и именно поради тази причина днес, добре запазени или реставрирани екземпляри струват много пари. Mercedes-ът от Манчестър ще бъде подложен на основна реставрация, след която би следвало да заприлича на този от последната снимка.Мерцедес-Бенц е търговска марка за производство на автомобили, камиони, автобуси, двигатели и други, създадена от компанията „Даймлер-Бенц“, сега собственост на концерна „Даймлер“ (Daimler AG). Мерцедес-Бенц също произвежда автобуси главно за Европа и Азия. Мерцедес-Бенц произвежда гама от ванове.

Първият завод, построен извън Германия след Втората световна война, е в Аржентина. Първоначално там се произвеждали камиони, много от които били модифицирани независимо в автобуси, ивестни като Colectivo. В днешно време Мерцедес-Бенц произвежда автобуси, камиони и вана Спринтър. Mercedes-Benz произвежда автобуси от 1895 в Манхайм в Германия.

Източник:БЛИЦ
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ