Една година след като автобус блъсна сестрата на Лили Иванова, драмите за нея продължават.
82-годишната кака на естрадната икона – Магда, е прикована в инвалидна количка и почти не излиза от дома си. Пенсионерката все още не е получила обезщетението от 5500 лв, което й се полага, след като бе пометена на пътното платно, докато пресича. Естрадната легенда е наела цяла адвокатска кантора, която се е ангажирала със съдебната битка на нейната родственица.На пети май миналата година, възрастната жена претърпя тежък инцидент, при който като по чудо се отърва само със счупване на крака. Старицата била в цветущо здраве, но била твърде разсеяна. Магда излиза да пазарува след следобедната си дрямка и тръгва да пресича пътното платно до блока, без да се огледа. За зла беда, наблизо паркирал микробус тръгва на заден ход и не забелязва дребничката пенсионерка. Блъсва я, а от силния удар Магда пада на земята. Шофьорът се изплашва, че може да я е убил и веднага телефонира за помощ на 112.

„Спокойно, жива съм!”, започва да го успокоява жилавата старица. Няколко минути след инцидента, кола на „Спешна помощ” пристига и откарва Магда до „Пирогов”. Там лекарите установяват, че пенсионерката има лошо счупване на бедрото и, заради напредналата й възраст и бавното възстановяване, взимат решение да направят операция и да й поставят титаниев пирон. Лили щедро плаща от своя джоб 2300 лв. за скъпоструващите консумативи по операцията.

Известно време Магда се залежава вкъщи и не излиза навън. Налага се да й вземат инвалидна количка. Сестрата на Лили изведнъж спира да излиза да пазарува, а комшиите, които се събират на пейките пред блока, започват да се чудят къде е. Така се появява слуха, че вероятно Магда е починала, а Лили дискретно я е погребала, за да се спаси от набезите на медиите. В същото време, над болната Магда бдят двете й дъщери, а Лили всеки ден звъни, за да пита дали има нужда от нещо.

Каката й обаче проявява твърд характер, какъвто има и Лили. В продължение на година Магда се придвижва едва-едва, накуцвайки с бастун. Тя дълго чака да получи обезщетение от шофьора, но така и не вижда парите. Накрая, инатливата старица завежда дело. „Едва не ме убиха, а не искат да ми дадат и стотинка обезщетение. На какво прилича това!”, гневи се справедливо Магда. Сега се чака съдия-изпълнител да удовлетвори вземането.

Повече от 50 години Магда живее в сянката на Лили, а житието на пенсионираната инспекторка в ХЕИ няма нищо общо с лъскавия, но аскетски живот на естрадната легенда. Съседите й я познават като скромна, но чепата жена, което подсказва за роднинската й връзка с примата. В първите години на демокрацията тя наистина бедства и й се налага да продава корнишони на пазара, за да свързва двата края. В онзи период двете сестри са скарани и не си говорят.

Източник: hotarena.net
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ