Looking For Anything Specific?

Камериерка с кърваво писмо до хотелиерите: Алчни сте, превърнахте ни в бели робини!

Заради това стигнахте до малцинствата - хора с ограничения си интелект, които лесно манипулирате, но те ще съсипят бизнеса ви, защото са крадливи, смрадливи и некомпетентни


В редакционната поща на flagman.bg тази сутрин пристига емоционално писмо, подписано от Елена Петкова. Дамата е на 43 години, дългогодишна служителка в сферата на туризма. Твърди, че познава практиките на хотелиерите от Бургаска област до болка, десетки пъти е лъгана, вероятно и това лято отново ще бъде измамена, но няма друг шанс, защото това е единствената й прехрана.

Тя пожела да се обърне към тях по този начин и ги призова да пазят човешкия ресурс, защото скоро нито ще има кой да им работи в хотелите, нито ще има туристи, защото те ще бъдат изгонени от некачествения персонал.Публикуваме писмото с известни редакторски корекции:

През погледа на една камериерка                                                                                                                                             
Омръзна ми да слушам и чета, че по българското Черноморие няма квалифициран персонал. Няма,  няма и да има, защото такъв не им е нужен. Разочарованието ми е пълно от фалшиви обяви (без имена на хотели, без възнаграждения, без работно време ) и некоректни работодатели.

Квалифицираният персонал иска полагащото му се възнаграждение  за сезонна работ

Срамота -  заплати от 510-650 лв. за сезон 2018 и евентуално, ако издържиш в натоварените месеци, може и да получиш 750 лв. или да ги сънуваш, както е в повечето случаи.

Работодателите са големи измамници и само се чудят как да те прецакат. Лятото го делят на две части - през май и юни започваш на минимална работна заплата, независимо от това дали имаш стаж, опит или си напълно нов за туризма човек.

Как може една работеща камериерка с няколко години стаж да я приравняват с новодошлата и да получават едно и също възнаграждение?

Работодателите и т.нар. хотелиери са толкова алчни, че първите месеци не наемат хора за всички длъжности, а вменяват отговорности на други лица - товарят ги като волове, ако може да свършат всичко.

Как може етажната камериерка да прави оборки, да чисти фоайета, да плеви градинки - срамота!

Бели робини ли сме за вас, господа хотелиери, в собствената си държава, ако искаме да сме такива, няма да сме в България, а на Запад, където камериерките получават по 3 хил. лева заплата  с нормирано работно време.

Уточнявам за тези, които не познават нашата професия - етажната камериерка чисти етажа, за който е назначена, както и коридора. Холовата камериерка - фоайето и рецепция на хотела, плюс общите тоалетни. Външна камериерка - общите части, както и подреждане на шезлонги. Градинарят пък поддържа зелените площи.

Това са 4 различни длъжности, които са със съответното възнаграждения. По българското Черноморие те се вършат от камериерките, които обаче не получават по-високи заплати, а смешните 600 лева, заради това читавите хора не искат да работят в туризма, а всички остават с впечатление, че в уж изисканите хотели служителите са събрани от "кол и въже".

Питам хотелиерите от Слънчев бряг, Несебър, Поморие, Созопол и другите курорти: Вие камериерки за сезона ли си търсите, или робини?

Защото ни подхвърляте смешни пари и очаквате да сме ви благодарни, заради това, че ни давате работа. Да, ама НЕ!  Заради това няма кой да ви работи!

Заради това стигнахте до малцинствата - хора с ограничен интелект, които лесно манипулирате. Не ви ли е срам, господа хотелиери, че този евтин ваш персонал излага собствената си родина. Съсипвате туризма ни с некачествено обслужване, защото всички вие ходите в чужбина и виждате как работи персонала в техните хотели.

В същото време тук сте събрали неквалифициран, смърдящ и често крадлив персонал, което ще срине родното ни Черноморие, гарантирам ви го!

Следваща ви лъжа, господа хотелиери, е заплата от 750 лв, която включва плащане на осигуровки, но не от вас, а от служителите. Когато от тези 750 лева удържат 150 лева, човек получава едва 600 лева - малко над минималната работна заплата.

Нямате и няма да имате квалифициран персонал, защото такъв не ви е нужен, а за вас е важно да имате печалба и добри приходи за сезона, ако може да спестите колкото се може повече, за да си купите поредната скъпа кола или да отидете на дълга екзотична екскурзия след сезона, за да издържате куп любовници и да живеете като Крезове.

Така са работите на българското Черноморие - грозно, но факт.

Всяка камериерка иска да намери своя точен и коректен работодател, при когото да се връща всеки сезон, а не да стиска палци да попадне на по-малък измамник. Как не ви е срам  да постъпвате и тъпчете своите работници по този долен и подъл начин?!

 с неуважение : Бялата робиня в собствената си родина


Източник:www.flagman.bg
Полезни съвети👇

Публикуване на коментар

0 Коментари