Рим е популярна дестинация за туристи от цял свят и предлага невероятни атракции, въпреки че има и много туристически капани.
Когато сте в Рим, правете като римляните, т.е не допускайте някои грешки, с които ще изглеждате смешни и жалки в очите на местните.

Вижте някои от тях:

Поръчвате голямо кафе

Преди да дойдете тук, поинтересувайте се малко от местната кухня. По-специално, не очаквайте размерите на чашата кафе да са същите като у дома. Поръчването на голямо кафе ще ви открои като турист.
Посещавате популярни атракции в средата на деня
Вероятно ще бъдете заобиколени от тълпи от туристи, ако посетите популярни забележителности в средата на деня. Ако можете, направете визита по-късно вечерта или рано сутринта.

Например, най-добрият начин да се насладите на Фонтана ди Треви е да отидете между 3 и 6 часа сутринта, преди туристите да изпълзят от леглата.Разчитате единствено на музеите, за да видите изкуство
Ще загубите време и пари, ако посетите само в музеите, за да научите за римската история и изкуство. Защото безплатно може да им се насладите и в църквите, които се отличават с изключителна архитектура.
Смятате, че всеки говори английски
Ако сте в Рим, по-добре научете няколко италиански думи. Особено за ресторанти, магазини и музеи. Дори ciao и grazie mille са по-добре от нищо.

Взимате такси навсякъде

Така ще пропуснете някои от най-добрите части на града (и ще похарчите един тон пари), ако разчитате на таксита за превоз. Вземете си супер удобен чифт обувки. Рим е голям и ще трябва да ходите много.

Отивате в центъра на града, без да изследвате други квартали
Не забравяйте да изследвате малките квартали, където ще може да се насладите на автентична римска култура. Вижте Южната част на Трастевере, намерете занаятчийски работилници и остерии и почувствайте местния начин на живот.
Идвате само през лятото
Може да изглежда като очевиден избор да посетите Рим през летните месеци, но освен горещината, също ще се сблъскате и с огромни тълпи от туристи. Елате извън сезона, ако можете.

Времето може да е дъждовно, но ще бъдете възнаградени с по-ниски цени, по-малки тълпи и по-приятелски настроени сервитьори.
Чакате на дълги опашки, за да видите атракциите
За да не чакате с часове, за да видите атракциите, поинтересувайте се и купете билет за посещение онлайн.

Не виждам нищо друго, освен популярни атракции

Докато не искате да пропуснете забележителности, като Колизеума и Римския форум, не трябва да пренебрегвате и по-малките места, които обичат местните жители.

Посетете Villa Doria Pamphili е красиво озеленен парк с великолепна вила от 17-и век. Тук няма да намерите много туристи, но местните хора обичат да се разхождат.
Очаквате общественият транспорт да дойде навреме
Ако планирате да вземете автобуса или метрото в Рим, уверете се, че сте наясно как работи общественият транспорт в града. Планирайте си време при закъснение.

Немарливи сте с ценностите си

Тъй като Рим е толкова претъпкан и изпълнен с туристи, градът е известен с джебчиите, затова е важно да пазите всички ваши пари. Не показвайте, че имате много пари и пазете джобовете, особено в метрото или в автобусите.

Поръчайте неиталианско вино или се придържайте само към вината, които познавате.
Възползвайте се от възможността да направите, както правят римляните, и да поръчате италианско вино, когато сте в ресторант. Ако сте във винарски район, поръчайте от местното вино.

Плувате във фонтаните

Не се опитвайте да се къпете във фонтан. Във филмите го правят през цялото време, но в реалния живот може да си навлечете огромна глоба за това.

Източник:profit.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ