Снимка обиколи интернет пространството и предизвика буря от емоции. Мъж, сврян в контейнер за боклук! Свил се е, очевидно му е студено, целият му вид крещи за безпомощност и мизерия. Мъжът е млад. И е българин, пише trafficnews.bg


Гледката е толкова шокираща, че чак стяга гърлото. Как ви се струва картинката с българина, нощуващ в кофата за боклук, на фона на треската за осигуряване на нощувките за драгите ни гости от Европа? Какво като общата леглова база на четири и петзвездните хотели в София била цели 8000, което вероятно означава, че за гостите за европредседателството ни ще бъде осигурено уютно и комфортно нощуване?

Мислите ли, че този българин, свреният в кофата, се интересува как председателството на съвета на ЕС ще успее да раздвижи определени сектори на икономиката? Естествено, въпросът е риторичен и не бихме го задали, ако ставаше дума само за този в кофата. Истината е, че мащабността на това важно за страната ни събитие не значи нищо за огромна част от българите.

Няма как пенсионери с мизерни пенсии и млади хора, получаващи по 500 лева заплата, да се интересуват от размера на допълнителния оборот, който щял да бъде в порядъка на десетки милиони.
Няма как всичките ни баби да са Бистришките баби, за да усетят по някакъв начин значимостта на събитието. Няма как родители ни с вечната дискусия “Как да изкараме месеца” да оценят факта, че България цели 6 месеца ще е двигател на важни политически дискусии.

200 доброволци щели да помагат на над 20-те хиляди видни гости – да им оказват първа помощ, за ги предпазват от “копърки”, да ги упътват по софийските улици… А има ли кой да окаже първа помощ на този българин в кофата за боклук? Кой да го предпази, кой да го упъти?…

“Време е да се надигнем и да пометем престъпната шайка, узурпирала властта през последните 30 години и докарала българите до просешка тояга, време е за нов народен съд над хората, разграбили и разпродали Родината ни!” Такава е нагласата на повечето българи, които видяха снимката, обиколила интернет.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ