Свидетелства за това, че хората пътуват в бъдещето или обратно има предостатъчно. Феноменът на преместване на хора във времето често се забелязва на стари снимки, на които се появяват детайли, които по принцип в този период от живота на човечеството не може да има. Например, съвременни смартфони в ръцете на потребителите, пише Езорейтер.

Например, на стара картина на Умберто Романо е изобразен индиец със смартфон, макар и през 1937 година, когато е било нарисувана картината, мобилни устройства в света все още да не е имало. Във филма на Чарлз Чаплин „Цирк“, излязъл по кината през 1928 година, мобилен телефон в ръката си пък държи жена. И дори по време на боксов мач от 1995 година смартфон в ръката на зрител изглежда неправдоподобно. Откъде в този случай се появяват те? Не е ли това доказателство, че си имаме работа с пришълци от бъдещето?  Днес наяве излезе поредното доказателство за пътуване във времето. Жена от снимка от 1890 година явно разговаря по мобилен телефон. Снимката е направена от доста известен учен, който също се смята за първия папарак, Карл Стрьомер (1872-1957). Тогава той е бил само на 19 години.

По онова време Карл се е увличал по фотографията, при това той не е снимал каквото му попадне, а е използвал шпионска камера, тоест устройство, което е криел в дрехите си, благодарение на което той е успявал да снима хората в най-естествените им ситуации и пози, а не тогава, когато те напрегнато позират пред обектива. Това е било своеобразно хоби на Карл, което практикувал известно време. Карл като цяло е успял да направи със скрития в жилетката си „Стирн“, изобретен от Робърт Грей, около 400 тайни снимки по улиците на Норвегия. За това съобщава през 1942 година вестник St. Hallvard. По-късно тези снимки попадат в Норвежкия народен музей, който съвсем наскоро публикува серия ексклузивни снимки на своя официален сайт.    На една от снимките, направени от Карл през 1890 година, внимателните потребители в интернет откриха нещо необичайно – жена видимо разговаря по смартфон. Тя държи нещо мобилно в лявата си ръка и навежда главата си към него, точно както прави съвременния човек, когато общува по телефона.

Загадъчната снимка привлече и вниманието на специалистите, които я анализираха от гледна точка на възможността за такова чудо. Експертите установиха, че на снимката от 1890 година всъщност наистина се вижда нещо, което прилича на смартфон. Само не е ясно, дори ако се допусне, че жената е от бъдещето, защо на нея ? е необходимо мобилно устройство в края на XIX век, ако в света все още няма нито спътници, нито клетки, способни да обслужват подобни устройства? 

Източник:БЛИЦ

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ