Looking For Anything Specific?

Роботи вече разнасят пици по поръчка в някои градове из Германия и Холандия

Роботите, които разнасят пица, се движат със скорост от 6 км/ч. и доставят храна в радиус от около километър от пицариите Domino’s.

Поръчките се изпълняват от роботи, захранвани с батерии, които харчат енергия „колкото една крушка”. Големи наистина колкото табуретка, те разнасят пици в радиус от около километър около заведенията на Domino’s в определени градове в Германия и Холандия. Проектирани да доставят най-различни стоки с пешеходна скорост, роботите намалят разходите на бизнеса, замърсяването на въздуха и емисиите на CO2, свързани с автомобилния превоз в градски райони.

Не след дълго роботите ще са навсякъде около нас. Безпилотните коли, за които се говори все повече, вече са в процес на тестване – от началото на юли Дубай започва тестове на безпилотни таксита! Роботите – домашни асистенти също вече не са новост и се разглеждат като разрастващ се пазар. Хотели и ресторанти по света експериментират, като посрещат гостите си с любезни роботи – с механизирани усмивки и с човешка фигура машините упътват гостите към резервираната маса и носят багажа им до хотелската стая. Роботи дори берат ягоди на полето, макар да сме свикнали да мислим, че земеделската работа е нещо, което може да се прави само и единствено от човешка ръка.
Прочетете още:
РЕКЛАМА:

Публикуване на коментар

0 Коментари