Роботите, които разнасят пица, се движат със скорост от 6 км/ч. и доставят храна в радиус от около километър от пицариите Domino’s.

Поръчките се изпълняват от роботи, захранвани с батерии, които харчат енергия „колкото една крушка”. Големи наистина колкото табуретка, те разнасят пици в радиус от около километър около заведенията на Domino’s в определени градове в Германия и Холандия. Проектирани да доставят най-различни стоки с пешеходна скорост, роботите намалят разходите на бизнеса, замърсяването на въздуха и емисиите на CO2, свързани с автомобилния превоз в градски райони.

Не след дълго роботите ще са навсякъде около нас. Безпилотните коли, за които се говори все повече, вече са в процес на тестване – от началото на юли Дубай започва тестове на безпилотни таксита! Роботите – домашни асистенти също вече не са новост и се разглеждат като разрастващ се пазар. Хотели и ресторанти по света експериментират, като посрещат гостите си с любезни роботи – с механизирани усмивки и с човешка фигура машините упътват гостите към резервираната маса и носят багажа им до хотелската стая. Роботи дори берат ягоди на полето, макар да сме свикнали да мислим, че земеделската работа е нещо, което може да се прави само и единствено от човешка ръка.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ