Looking For Anything Specific?

Американски сателит, изоставен през 1967 г. изненадващо започна да предава отново

Американски сателит, изоставен през 1967 година и дълго време смятан за космически боклук, отново започна да предава сигнали, съобщи „Винтидж нюз“, цитиран от fakti.bg.

Няколко сателита са били създадени в Масачузетския технологичен институт между 1965 и 1976 година и са били кръстени Lincoln Experimental Satellite (LES). Серията сателити е получила имена от LES1 до LES9. LES1 десетилетия наред е летял в кръгова орбита в космоса заради грешка при изстрелването.

През 2013 година обаче британски любител засича сателита, създаден преди години за изследване възможностите за предаване сигнали от космоса. Фил Уилямс засича сигнал от сателита, който описва като „призрачен“ заради неговата необичайност. Системите на сателита и бордовите му батерии отдавна не работят, но е възможно под даден ъгъл и слънчева светлина отново да започне да „говори“. LES1, чиято орбита се различава от първоначално предвидената, е голям колкото малък автомобил, но не би причинил никакви проблеми за хората, тъй като не се различава от другите космически боклуци

РЕКЛАМА:

Публикуване на коментар

0 Коментари