Сенките под очите придават и на най-красивото лице изстрадал вид. Козметичните компании предлагат десетки продукти срещу тъмните кръгове, но и те понякога се оказват неспособни да заличат неприятните петна.

За да отстраните проблема „от корен“, нека първо обясним каква е причината за тъмните кръгове под очите.
Кожата около клепачите е няколко пъти по-тънка от кожата на лицето. За това и най-малката промяна в режима ви на живот се отразява първо там.
Най-често срещаната причина за появата на тъмни кръгове под очите е бурна нощ, комбинирана с цигари и алкохол.
Решението е здрав сън и почистваща маска на лицето. По-добре е естествено да почистите лицето преди да си легнете, ако ситуацията го позволява.
Ако и на следващия ден тъмните кръгове не са изчезнали, направете си компрес с лайка.
Най-лесно е да сварите две пакетчета чай, да ги оставите да изстинат и след това да ги поставите на затворените си клепачи за 10-15 минути. После изплакнете обилно с вода.
Можете да сложите и кръгчета краставица върху клепачите за около 5-6 минути.
Някои дерматолози обясняват кръговете под очите с натрупване на токсини в организма. Те препоръчват пиенето на големи количества вода (което е полезно не само за премахване на кръговете под очите).

Ако спите достатъчно и водите здравословен начин на живот, а тъмните кръгове под очите ви карат да се чувствате като призрак, при вас сенките са естетически проблем, който може да решите с няколко козметични трика и малко сръчност.

При по-леки случаи, подходящ на цвят фон-дьо-тен или пудра са достатъчни да прикриете следите от умора.

Когато поставяте козметични продукти на лицето, е важно да запомните, че в зоната около очите кремът или фон-дьо-тена се поставя с пръсти като галите лекичко, а не втривате, за да не разтегляте допълнително и без това нежната кожа. Най-добре е да нанасяте с безимения пръст, защото той е най-слабо подвижен.

След 25-годишната възраст, когато кожата започва прогресивно да губи еластичността си, е време да си вземете и крем за около очите.

Той е с много овлажняващи съставки и лек пигмент, който прикрива сенките и предпазва кожата от вредните влияния на околната среда.
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ