Като цяло, много хора не знаят какви са негативните последици от тази напитка за нашето здраве. Най-лошото от всичко е, че в големи количества се дава и на децата, което може да доведе до неочаквани последици.
Тази „отрова“ е газираната напитка! Според последни научни изследвания, ето какво действие има тя върху нашето тяло.
Първите 10 минути

Една чаша съдържа в себе си 10 супени лъжици захар, което е 100% допустимата доза за деня. В тялото достига фосфор, необходим за засилване на вкуса. След 20 минути Покачват се глюкозата и инсулина, което води до превръщането на захарта в мазнини в черния дроб.

След 40 минути

Кофеинът в напитката напълно се абсорбира от тялото в рамките на 40 минути. Притока на кръв се увеличава, а черният дроб започва да произвежда повече захар в кръвта. Вашият мозък започва да блокира рецепторите на хормона аденозин, което предотвратява чувството на умора.

След 45 минути

Отделянето на допамин се увеличава, което оказва значително влияние да се чувствате добре и този ефект е подобен на този, който дава наркотично вещество. 60-ата минута Магнезий, фосфорна киселина, цинк и калций водят до увеличаване продължителността на храносмилането. Това е свързано с огромни количества захар и изкуствени подсладители, които ограничават отделянето на калций чрез урината.

След 60 минути

Диуретичните свойства на кофеина започват да действат и всички минерали, включително магнезий, калций и цинк, предназначени за костите, се изхвърлят с урината.

След малко повече от час

Разполагането на захарта в организма е в последния етап. Чувствате се пълни с енергия и можете да очаквате промени в настроението. Заедно с газираните напитки от тялото се отделя цялата вода и хранителните частици, необходими за функционирнето на организма. В крайна сметка, рискът от развитие на диабет значително се увеличава.

Източник: mall359.com 
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ