Това ще бъде като мярка срещу COVID-19, съобщи Нова телевизия.


Учителите също ще влизат през прозорците. "Единият учител ще посреща децата отвън. Ще им помага да се качват по парапета. Да си събуят обувките. Вътре ще има друг учител, който ще поема децата, за да слязат безопасно. Да обуят пантофи и вече да се настанят в класната стая", обяснява един от началните учители.


Дървените стълби са обезопасени с парапети, за да няма инциденти. През главния вход ще влизат само учениците от 4 до 7 клас. Коридорът ще бъде разделен с дървена преграда, така че класовете да не се смесват.


"Храненето ще се извършва в класните стаи, като всяка от тях ще разполага с топла вода, дезинфектанти и с измиващи препарати. Масичките ще бъдат отделени с плексиглас", обясни директорът на ОУ "Слънчев лъч"- Пловдив Спаска Иванова.


Част от уроците ще провеждат на открито - в специални къщички и дървени кътове, които учители и родители изграждат.


В училището са решили децата в класните стаи да са без маски, а за учителите, които влизат в повече от един клас ще са задължителни.

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ