Looking For Anything Specific?

Варненци на бунт след трагичната смърт на балетиста Мартин Чикалов!

Протестно шествие, наречено „Поход за живот“, ще се проведе във Варна след жестоката смърт на талантливия балетист Мартин Чикалов.

То е организирано от Велоклуб „Спартак“, а сборният пункт е пред Община Варна в 18 часа днес.


"Такива инциденти зачестяват, защото няма ефективни присъди и контрол", смята Калоян Стоянов от велоклуб "Устрем", цитиран от bTV.39-годишният Мартин Чикалов, балетист в Държавната опера в морския град, бе пометен от шофьор на лек автомобил "БМВ" на 10 септември на бул. "Осми приморски полк". Водачът избяга, а въпреки усилията на лекарите, балетистът почина.

Късно снощи от МВР обявиха, че водачът е задържан, а по неофициална информация той се е предал сам в присъствието на адвокат. Очаква се днес да бъде дадена повече информация от прокуратурата.

Според очевидци обаче шофьорът на БМВ-то е карал рисково и преди да блъсне Чикалов, който е бил с велосипеда си. Според хората, мъжът е карал с превишена скорост по целия булевард, като за малко да се удари в друг автомобил.

Мартин Чикалов е живеел само със своята майка. Във Фейсбук негови приятели и близки призоваха за даряване на средства за погребението му. Парите вече са събрани, а 39-годишният балетист ще бъде изпратен в последния си път днес в 12 часа на новите гробища в Тополи.

"Мартин беше страхотен приятел, отдаден на музиката, на операта. Потресени сме от случилото се", каза Христина Костадинова, негова близка приятелка.
РЕКЛАМА:

Публикуване на коментар

0 Коментари