В Руската федерация има 1043 затвора. Седем от тях са за осъдени, които излежават доживотна присъда. Те се отличават със специалния си суров режим - спане при ярка светлина,превръзка на очите, за да не запомнят схемата на коридорите, предвижване с белезници и никакви разговори с другите затворници. В тези места са изолирани от обществото едни от най-опасните и брутални руски престъпници-убийци, психопати,човекоядци и терористи. Вижте ги:

1. Торбеевский централ

Затвор със специален режим, разположен край селището Торбеево, Молдова. Условията в него са малко по-комфортни от другите затвори, но режимът е също толкова строг. Там има малки килии за двама, предвижване с конвой, превръзки на очите и белезници. Този затвор служи като временен разпределител на осъдените до живот затворници.

2. Мордовска зона

Затворническа колония със специален режим за осъдени на доживотен затвор. Разположена е в Мордовия край селището Сосновка. Престъпниците са предимно серийни убийци, главатари на банди и педофили.

3. Черният беркут

Затворническа колония в тайгата на Свердловска област. Затворът е построен върху скала и не може да се прокопае тунел за бягство. Няма канализация. Разходките се правят само в тесни стаи с решетки. Тук не е регистрирано нито едно бягство.

Там излежава присъдата си ховринският маниак Владимир Белов, който е осъден за 8 убийства, серийните убийци Анатолий Седих (12 жертви) и Владимир Миргород (16 жертви).

4. Вологодский пятак

Наричат го „руския Алкатрас“, защото се намира на остров Огненний в езерото Новое. Затворниците са само с доживотни присъди. Затворът е изграден на мястото на мъжки манастир и има дебели каменни стени. Там са настанени чеченски бойци и терористи.

5. Полярна сова

Изправителна колония със специален режим зад Полярния кръг. Суровият климат прави опитите за бягство безсмислени. В него се намират много полеви командири от чеченската война, психопати и серийни убийци. Сред тях е бандитът от нападението на училището в Беслан Нурпаша Кулаев.

6. Белият лебед

Колония със специален режим в Соликамск близо до Урал. Оттам не е избягал никой. Там средната продължителност на живот е от 3 до 7 години. Затворниците живеят при строг режим - спят при ярка светлина и с глава към вратата, без да я покриват с одеало. През целия ден нямат право да сядат на леглата. Затворниците се движат из колонията със завързани очи, съпровождани от охранители и кучета.


7. Черният делфин

Това е най-голямата колония за особено опасни престъпници и психопати. Намира се в Оренбургска област. Капацитетът е за 1600 души, а персоналът се състои от 900 души. Слави се със своя строг режим. Там е затворен човекоядецът Владимир Николаев.

ВИДЕО:

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ