Турският режисьор Мустафа Кемал Узун е бил брутално убит в дома си в Истанбул от млад мъж, който имал епизодична роля в един от телевизионните му сериали. Жестокото убийство изправи цялата киногилдия в южната ни съседка на нокти, а близките на филмовия деец са категорични, че над семейството им е виснала тежка прокоба.
58-годишният режисьор е бил намушкан няколко пъти в гърба, а главата му е била разбита от множество удари с бейзболна бухалка. Убийството е извършено в последните дни на декември месец, а след анонимен сигнал полицията открила Узун в къщата му в престижния квартал „Шиле“. На местопрестъплението е установено, че портфейлът, мобилният му телефон и колата му са откраднати, а главата му е била буквално на пихтия.

По записи от камерите и след разпити на свидетели разследващите бързо успели да установят кой е убиецът. Той е задържан няколко часа по-късно в дома му в квартал „Бейликуджису“. Телефонът на режисьора е бил открит у извършителя на особено жестокото престъпление. Освен това той показал доброволно на полицаите къде е паркирал автомобила на жертвата. Младият актьор, убил колегата си, е признал без натиск какво е извършил, като побързал да обясни, че причината да се стигне до бруталното убийство е разразил се между двамата яростен скандал след прекомерна употреба на алкохол.

Според съдебните власти в Турция той вече е подведен под отговорност, а присъдата, която го грози за извършването на най-тежкото престъпление, е между 20 и 30 години затвор. Въпреки че актьорът се разкайвал, това едва ли щяло да му помогне да получи благоразположението на съда.
Брутално убитият Мустафа Кемал Узун е автор на 49 филма и редица телевизионни сериали, които са известни и на българската аудитория.

Последният му шедьовър, възнаграден от публиката с изключително висок рейтинг, е драматичната поредица „Птици без криле“. За дългогодишния си труд режисьорът е бил награждаван осем пъти с най-високите филмови отличия в Турция, а работата му е оценявана и на международно ниво. Голяма част от обичаните турски звезди му посветиха трогателни речи и публикации в социалните мрежи, в които обясняват, че е бил един от най-добрите в бранша. Освен че работели заедно с лекота, той бил изключително фин и любезен човек.

Източник retro.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ