Приключи аутопсията на 23-годишния Христо Асенов от созополското село Росен, чието тяло бе намерено вчера около 9 ч. сутринта край приток на местната река. Резултатите след огледа и анализа на вътрешности от тялото сочат, че няма следи от насилие, съобщава "Флагман". 

Момчето бе в неизвестност от нощта в петък срещу събота, а в съботната вечер то бе обявено за издирване. В неделя сутринта униформени полицаи отцепиха голям периметър около мястото, където бе намерено тялото, но не намериха доказателства за присъствие на друг човек, който би могъл да е причина за смъртта.

Лекарите са категорични, че става въпрос за удавяне, но случаят е толкова нелеп, че нормалното съзнание трудно може да го приеме.  „При обявената акция за издирване на младежа беше претърсен голям район около къщата на чичо му Ангел, където последно е бил видян. Най-сетне Христо бе намерен паднал по лице в локва с дълбочина не по-голяма от 50 см. Предната нощ бе валяло дъжд и мястото, по което той се е движел в тъмното е било силно разкаляно и тук-таме са се образували локви. По принцип това е един от притоците на река Росенска, но „приток“ е силно казано“, каза кметът на селото Иван Динев.

Човекът, който управлява созополското село вече три мандата много добре познава населението. В селото живеят доста роми, повечето от които обаче работят в чужбина, децата им са образовани, печелят добре, за да изхранват доволно семействата си.  Чичото на Христо – Ангел Асенов, с кръст в ръка, помогна за изнасянето на празен ковчег от сградата, с който да бъде пренесен трупа от бургаската морга за утрешното погребение.  „Не ме питайте нищо – не съм ял, не съм спал от събота сутринта, не знам на кой свят съм и нямам обяснение за случилото се. Чакам брат ми и майката на Христо тази вечер да си дойдат, за да го погребем“, каза Ангел Асенов.

Двете къщи – на Христо и на чичо му – се намират в общ парцел, една до друга и през оградата има врата. Христо е бил на гости на чичо си до късно вечерта. Същия ден се е прибрал от Чехия, където живеели по-големият му брат и родителите му. Засега не е ясно дали преди гостуването си при чичото Христо се е срещал със своята приятелка Добринка и в каква компания са изяснявали отношенията си.  В късния следобед вчера 19-годишната ученичка от созополската гимназия написа във Фейсбук колко много съжалява за думите, които му е казала преди да се случи нещастието.  Роднините на Добринка не позволяват на медиите да говорят с нея. Казват само, че тази сутрин не е отишла на училище, защото се наложило баща й да я заведе в УМБАЛ „Бургас“ – оплаквала се от болки в крака.

Едно е сигурно – добре тренираният младеж, който се е занимавал със смесени бойни изкуства е издъхнал нелепо, доста далеч от дома си. Въпреки твърденията на чичото, че са употребили твърде малко алкохол, поради което било невъзможно да е дезориентиран.   Взети са проби, които ще бъдат изследвани също за наркотици и анаболи.


РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ