Looking For Anything Specific?

Компютъра, от който Клинтън пратил съобщение в космоса - на търг

Преносимият компютър, с който през ноември 1998 г. тогавашният президент на САЩ Бил Клинтън изпрати първото си електронно съобщение, адресирано до астронавта Джон Глен по време на мисията му със совалката "Дискавъри" в космоса, бе изложен на търг.

Компютърът Toshiba Satellite Pro 435CDS бе поставен с начална цена 10 000 долара на страницата на онлайн аукциона RR Auction. Компютърът все още работи и на диска ме е запазено съобщението на президента до астронавта Джон Глен. Глен изпраща от космоса съобщение до президента, който в този момент е бил на посещение при приятели в Арканзас. "Да пиша на президент от космоса е ново за мен и със сигурност за Вас също е ново да получите писмо от космически кораб в орбита", пише астронавта на Бил Клинтън. Клинтън е искал веднага да му отговори и единственият наличен компютър около него е бил този на лекаря на Белия дом д-р Робърт Дарлинг. "Хилари и аз бяхме очаровани да видим изстрелването на совалката.

Много сме горди с вас и с целия екип и малко завиждаме", отговаря президентът. Сайтът излага компютъра с бележка от доктор Дарлинг. В нея той пише, че Бил Клинтън е имал особено доволен вид, когато натиснал копчето за изпращане на съобщението, съзнавайки, че то отива в космоса". Търгът на сайта www.rrauction.com продължава до 16 април. /АФП

Вашингтон / САЩ
РЕКЛАМА:

Публикуване на коментар

0 Коментари