Преносимият компютър, с който през ноември 1998 г. тогавашният президент на САЩ Бил Клинтън изпрати първото си електронно съобщение, адресирано до астронавта Джон Глен по време на мисията му със совалката "Дискавъри" в космоса, бе изложен на търг.

Компютърът Toshiba Satellite Pro 435CDS бе поставен с начална цена 10 000 долара на страницата на онлайн аукциона RR Auction. Компютърът все още работи и на диска ме е запазено съобщението на президента до астронавта Джон Глен. Глен изпраща от космоса съобщение до президента, който в този момент е бил на посещение при приятели в Арканзас. "Да пиша на президент от космоса е ново за мен и със сигурност за Вас също е ново да получите писмо от космически кораб в орбита", пише астронавта на Бил Клинтън. Клинтън е искал веднага да му отговори и единственият наличен компютър около него е бил този на лекаря на Белия дом д-р Робърт Дарлинг. "Хилари и аз бяхме очаровани да видим изстрелването на совалката.

Много сме горди с вас и с целия екип и малко завиждаме", отговаря президентът. Сайтът излага компютъра с бележка от доктор Дарлинг. В нея той пише, че Бил Клинтън е имал особено доволен вид, когато натиснал копчето за изпращане на съобщението, съзнавайки, че то отива в космоса". Търгът на сайта www.rrauction.com продължава до 16 април. /АФП

Вашингтон / САЩ
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ