Looking For Anything Specific?

$65 000 за подписани от Хитлер копия на "Моята борба"

Две редки копия на "Моята борба" (Mein Kampf), подписани от младия нацистки лидер Адлоф Хитлер, бяха продадени на търг за 64 850 долара в Лос Анджелис.

Очакваше се цената на двете книги да достигне до 20-25 000 долара.

11 души наддаваха за двата тома, лично подписани от Хитлер с посвещение за Йосиф Бауер, ранен нацистки член на партията и лидер на опита за сваляне на баварското правителство през 1923 г. Книгите са били подарени като коледни подаръци през 1925 и 1926 г.

Младият Хитлер пише "Моята борба" в затвора. Описва политическата си доктрина и обвинява за проблемите на Германия множество групи, включително евреите и марксистите.

След идването на власт на фюрера през 1933 г., са публикувани милиони копия на книгата. От 1936 г. нацистката държава дава на всички младоженци копие на книгата като сватбен подарък.

На търга, проведен вчера, беше продадено и кожено яке, собственост на Алберт Шпеер, главен архитект и министър на въоръжението и войната при Хитлер. Якето бе продадено за 10 068 долара.

След края на войната дрехата е иззета от войник от Съюзниците на име Ралф. "Огледах се днес, а наоколо само нацистки високопоставени личности… За теб имам златна огърлица. За татко имам кожено яке… Взех палтото без никакви нацистки символи от външната страна. За съжаление, на якето има отпечатано името на Алберт Шпеер", пише войникът на майка си. /АФП

РЕКЛАМА:

Публикуване на коментар

0 Коментари