Появили се така наречените на жаргон „шанаджии". Работело се без контрол и дилърите не се отчитали на никого.

Това разказа пред спецсъда бившият началник на Регионалното звено за борба с организираната престъпност в Перник Роберт Петров, който даде показания по делото срещу бандата „Килърите 3".

Петров разказа, че познава известния в криминалните среди основен свидетел по делото Станислав Методиев - Сиси като лице от криминалния контингент на Перник, занимаващо се с черното тото в миналото. В схемата с черното тото се играело извън регламентите, залагало се по подобна схема като при еврофутбола. В нея участвали хора от различни среди. При една спецакция на БОП за черното тото бил задържан и популярният сериен убиец Сиси.

Бившият антимафиот изтъкна с какво са се занимавали някои от подсъдимите от бандата, а именно Милчо Боянов - Чироза бил управител на пернишко заведение, а Борислав Михайлов бил шофьор в миналото на Райко Кръвта. Свидетелят разказа, че по негово време Райко Кръвта е бил задържан. Едно от образуваните дела срещу него било за фалшив документ за самоличност. В периода 2002-2006 г. свидетелят разказа, че в Перник са се случвали много взривове, част от тях са разкрити.

Що се отнася до Васил Василев - баща на Райко Кръвта, който е и сочен за ръководител на „Килърите 3", антимафиотът разказа, че го познавал по физиономия, но никога не са говорили.

По време на днешното заседание бе променена и мярката на един от подсъдимите Йордан Костадинов. Съдът определи за него намаляване на размера на паричната гаранция от 10 000 лв. на 5000 лева. Причината е, че Костадинов е в тежко материално положение и жена му е изтеглила заеми, които към момента са изискуеми от друга страна. Той се нуждае от спешна операция на очите, поради което защитата му адвокат Братоевска поиска от съда клиентът й да бъде облекчен с по-лека мярка, за да може да използва парите за операцията и да подпомогне семейството си.

В началото на днешното заседание защитниците и прокурорите влязоха за пореден път в спор във връзка със заличени двама свидетели на предишното заседание. Предишния път съдът е изключил от списъка със свидетели лицата Румен Стоянов и Сашка Геринска, тъй като не могат да бъдат открити, а показанията им не са от първостепенна важност за делото.

Изненадващо прокурор Мойсев и колегата му подсигурили за днешното заседание свидетелите. Държавното обвинение обаче постави условие те да не бъдат разпитвани по общия ред, тъй като са вкарани в програма за защита на лица и явният им разпит би разкрил самоличността им.

Адвокатите се възпротивиха на това искане, тъй като според тях фактът, че свидетелите са вкарани в програма за защита по друго дело не налага те да бъдат разпитвани при специален режим и по делото срещу „Килърите 3".

Съдът прецени, че не следва въобще да разпитва свидетелите нито като явни, нито като защитени. От една страна прокуратурата не представи доказателства за това, че те действително са включени в програма за защита, а от друга страна съдът се съобрази и с риска, ако евентуално са включени в подобна програма, да бъде разкрита самоличността им.

Съдът отложи делото за 25 ноември от 9.30 часа, когато процесът ще продължи с разпит на още свидетели.

Източник:news.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ