Руската полиция арестува днес около 25 защитници на правата на хората с нетрадиционна сексуална ориентация, участвали в неразрешен митинг в Санкт Петербург, предаде Ройтерс, като се позова на очевидци.
Няколко десетки активисти се събрали следобед на Дворцовия площад във втория по големина град в Русия и по този начин нарушили забраната за провеждане на такава демонстрация.

Организаторите бяха заявили, че ще устроят протести от по един човек с искане за свобода на събирането и сдружаването, след като властите в Санкт Петербург отхвърлиха искането им да проведат парад.
Полицията задържала активисти, които развявали знамена с цветовете на дъгата и носели транспаранти. Не се е стигнало до сблъсъци.

През 2013 г. в Русия бе приет закон, забраняващ разпространението на хомосексуална пропаганда.
Миналия месец московската полиция за кратко задържа британския активист за защита на сексуалните малцинства Питър Тачъл, който протестирал край Кремъл в подкрепа на правата в Русия на хората с нетрадиционна сексуална ориентация, припомня Ройтерс.

Източник: Unicon.bg
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ