Намериха близнак на Исус Христос, пише британският вестник „Сън“. Лондонското издание разказва как археолози от Обединеното кралство са открили скелет на мъж, който е бил разпънат на кръст преди около 2000 години в покрайнините на северния италиански град Венеция. „Ние много се изненадахме. Върху гръдния кош, по китките и глезените има следи от прободни рани. Същите травми според евангелските текстове, има и Спасителят“, каза един от учените.

„Човекът, чиято възраст е определена между 33 и 34 години, е бил погребан без никакви дарове. Най-вероятно мъжът е бил много беден, или дори роб. Екзекуцията станала през първите три десетилетия на нашата ера. Всичко това ние дава основание да наречем мъжа „близнак“ на Исус. Единствената разлика е мястото на смъртта“, допълни изследователят. Според хронологията на Новия завет Христос се е родил през 1 г. от н.е. в бедно семейство. Той е бил разпънат на кръст на 33-годишна възраст в Ерусалим.

Източник: БЛИЦ
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ