На 91-годишна възраст почина актрисата и легендарна водеща на „Евровизия” Кейти Бойл. Това съобщава Sky News, позовавайки се на агента на звездата. По данни на The Sun, актрисата е издъхнала спокойно в дома си.Макар да е имала десетки филмови роли в кариерата си, актрисата с италиански корени бе най-известна с представянето на европейския музикален конкурс през 60-те и 70-те години.

Талантливата актриса, която е съпруга на продуцента Питър Сондърс, се изявява в много и най-различни области на развлекателната индустрия, а кариерата ѝ продължила повече от шест десетилетия.

Кейти Бойл е дъщеря на италиански маркиз. Пристига във Великобритания след края на Втората световна война през 1946 година, с намерението да започне модна кариера. Появявала се е на страниците на Vogue, през 50-те години на миналия век е участвала в няколко филма, а през 1960 г., 1963 г., 1968 г. и 1974 г. се изявява като водеща на песенния конкурс „Евровизия”.

Източник: БЛИЦ
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ