Прескачат оградата, идват и тропат по прозореца ми след полунощ, да ме плашат. Денем ме дебнат да изляза от къщи, защото знаят, че съм сама вдовица, трудно подвижна и веднага влизат. Каквото си харесат - отмъкват, останалото - разрушават, за назидание.
Един ден отрязаха подпорните греди на сайванта, ей го, виж, събориха го, за да отмъкнат материала. Изнесоха го за няколко дена.
Пробиха дупка в стената на гаража, за да си отворят вратата. Каквито машини имаше останали от покойния ми съпруг, всичко откраднаха.
Тая дупка в оградата виждаш ли я? Наскоро я пробиха, за да ме гледат през нея и да чакат да изляза от къщи. Не остана стая непретърсена и неограбена...

Лятно време овошките берат, влизат посред бял ден при все това, че съм навън, на двора и ги гледам.
Всичко опустошиха. Полицията вдига рамене - нищо не можела да направи. "Охранителната" "патрулираща" фирма - също. Така съм от години и никой не ми обръща внимание, никой не иска да ми помогне. Само казват "добре" и ме отпращат"

Така е в селата в цялата страна.


В статията е използвана илюстративна снимка от интернет
Източник на текста,из коментари в фейсбук
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ