Професионален убиец ликвидира бизнесменът Петър Христов в понеделник сутринта малко преди да влезе в офиса си на столичния бул. „България“. Точно в 10 часа единият от двамата шофьори на бизнесмена паркирал на ул. „Ралевица“ 98А, намираща се до мол „България“ в столичния кв. „Манастирски ливади“. Петър излязъл от черния джип „Ауди SQ7” последен модел с номер 2272, качил няколко стълби, след което проехтели изстрелите. Христов се свлякъл на площадката, която вчера бе старателно оглеждана от криминалисти, пише „Телеграф“. Шофьорът заедно с Валентин Милушев, член на борда на директорите в „Пропъртис мениджмънт груп“, подкарали бясно към ВМА. Преди това звъннали на тел. 112, за да съобщят за станалото и да ги очаква екип. За целта дежурният от столичната полиция се свързал с дежурния във Военномедицинска академия, за да съобщи, че карат простреляния натам. Минути след приемането му – 10:49, Христов починал. Смята се, че Христов е видял убиеца си, тъй като входните рани са в гърдите. Вероятно е имал сили да сподели пред съдружника си, откъде са дошли изстрелите, тъй като МВР шефовете, които присъстваха на огледа, искаха да разговарят с него, но той беше във ВМА.

„Убиецът е професионалист. Използвал е оръжие с калибър 7,65 мм. Той е специфичен. Експертиза ще покаже дали става въпрос за пистолет или пушка. Самият факт обаче е, че е изстрелял 8 куршума и всички са покосили Христов, говори много за начина му на действие“, споделиха разследващи. Предполага се, че килърът е натиснал спусъка от близката строяща се сграда, която е на десетина метра от офисите на Христов. Строежът обаче от месеци е замразен, а преди седмица е била премахната оградата му откъм улица „Казбек“. Вероятно оттам убиецът се е промъкнал в строежа и необезпокояван е следил кога идва и си тръгва мишената му. Човек от блока до офисите на Христов разказа, че убитият нямал охрана. Имал двама шофьори, единият се казвал Боби и били яки момчета. Боби често стоял на ул. „Ралевица“ и чакал шефа си в готовност да тръгнат. Освен джипа „Ауди“ бизнесменът ползвал и S-класа.

Работник, който слагал рекламни пана, видял бягството на убиеца на Христов. Килърът, който носел маска на лицето си, прескочил оградата, минал покрай него и сложил пръст пред устата си, с който искал да каже на човека да си мълчи. После влязъл в близкия подлез. „Не само аз, двама-трима души видяхме, когато прескочи с маска човекът, който е стрелял. Оттук през тази ограда е прескочил в посока подлеза. Оттам се е измъкнал. С маска, само очите му са се виждали, и е показал пръста – така, демек, да не се говори нещо”, разказа пред bTV охранител на обекта. От думите на служителя стана ясно още, че на въпросния изоставен строеж допреди няколко дни имало ограда и куче, което само лаело. В деня на убийството обаче четириногият пазач не бил на поста си.

Убиецът е използвал картечен пистолет „Скорпион“. Оръжието е аналог на българския модел „Шипка“, произведен в средата на 90-те години от оръжейния производител „Арсенал“. Оръжието се отличава с голяма мощност и малки размери. Според разследващите покушението е дело на професионалист, а подобен тип оръжие се използва в криминалния свят предимно за мокри поръчки. С него стрелецът може да води както единичен, така и автоматичен огън. На мястото на убийството криминалистите са открили седем гилзи.

Източник: БЛИЦ
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ