Looking For Anything Specific?

Лакомствата на децата от 90-те и дъвката от 1 метър

На челно място се нареждат дъвките Hubba Bubba, Center Shock, Turbo и други подобни. Освен на атрактивни картинки, които да се колекционират, маркетинговата мисъл по това време е заложила на невероятното изобретение – дъвка 1 метър. И не е сбъркала. Какво по-хубаво от това в джоба си да имаш дъвка, по-дълга от теб самия ?

Говорейки за лакомства, трудно би било да пропуснем емблематичния шоколад в тубичка, който можеше да бъде открит във всеки квартален магазин. Лесно преносим, в удобна опаковка и ужасно вкусен – звучи като рекламен слоган, но всички, които са го опитвали поне веднъж, знаят колко истина има в тези думи. И за да не бъдем голословни, ще ви го припомним, макар и само визуално. 

И ОЩЕ ЕДИН НЕЗАБРАВИМ СПОМЕН

Уолкменът – прадядото на сегашните MP3-плеъри, IPod-и и други преносими музикални устройства, съпътстваше ежедневието на повечето младежи. Истинско предизвикателство се оказваше превъртането на аудиокасетите, с които работеше – с пръст, с молив, или пък химикалка, каквото има под ръка. Но какво от това, важното беше да слушаш любимата си музика, която не беше на един клик разстояние.Детството на 90-те бе изпълнено и с много сантиментални неща. Миришещите листчета (картинки) бяха разменна монета за децата, а истинско богатство бе да притежаваш цяло тефтерче от вълшебните хартийки. Върху тях грееха всевъзможни образи – от анимационни герои, през популярните по това време звезди като Backstreet Boys, Spice Girls, Britney Spears и др. и стигнем до кечистите от WWF.За неразделното приятелство имаше специално материално доказателство – сърчица, които се чупеха и се разделяха между „the best friends”. Всеки носеше гордо своята половина, а когато настъпеше неразбирателство, парченцето мигом сменяше собственика си.

*Из коментар от фейсбук
Прочетете още:
РЕКЛАМА:

Публикуване на коментар

0 Коментари