Looking For Anything Specific?

На 31 декември 1999 г. Владимир Путин става Президент на Русия

Владимир Путин изявява интерес към работа в разузнавателните служби на Съветския съюз от ранна ученическа възраст. Дълбоко повлиян от романтичния образ на разведчика в литературата, който самоотвержено отдава труда, а при необходимост – и живота си за доброто на родината и неутрализирането на враговете – вътрешни и външни, като същевременно остава неизвестен с дейността и успехите си за обществото, защото не търси слава, а стига му тая награда – да знае, че е полезен!

С мечта за такава кариера 16-годишният Владимир Путин по свой почин отива в приемната на централата на КГБ-Ленинград, и заявява желанието си да се влее в редиците на „бойците на тихия фронт“. Служителят, който го изслушва, в отговор му заявява, че нещата стоят по друг начин – не кандидатът търси службата, а КГБ намира човека, когото иска да привлече.

Путин не губи надежда и все пак иска да знае какво е препоръчително да изучава, за да има най-голям шанс да бъде привлечен за сътрудник. Отговарят му, че е подходящо или да отслужи в армията, или да наблегне на правото и чуждите езици. Путин прилежно изпълнява втория получен съвет – веднага започва подготовка за кандидатстване в Юридическия факултет на Ленинградския университет, приемат го, дипломира се и впоследствие наистина е потърсен от страна на КГБ за привличане като щатен служител, по-късно и офицер.


Става временен президент на Русия на 31 декември 1999 г., като сменя Борис Елцин, заема поста като титуляр на 7 май 2000 г. след проведените президентски избори. През 2004 г. е преизбран за втори мандат. През 2008 г. е сменен от Дмитрий Медведев на президентския пост и е назначен за министър-председател на Русия. През 2012 г. отново печели президентските избори и от 7 май 2012 г. е за трети мандат президент на Русия.
РЕКЛАМА:

Публикуване на коментар

0 Коментари