Looking For Anything Specific?

Зимните курорти нямат работници,сезона е пред провал! Никой не иска да работи за 500 лв

Малко преди началото на зимния сезон у нас се усеща остра липса на работна ръка. Търсят се близо 2000 души за сезонна работа в курортите у нас
Най-желани са позициите на сервитьори, готвачи и камериерки. Това показва анализът на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите, цитиран от Nova.


От представителствата на Сдружението в Чепеларе и Смолян съобщиха, че младите кадри предпочитат да работят извън страната. Най-желани за реализация са зимните курорти в Австрия и Германия, където заплащането е между 1200 и 2000 евро на месец.
Хотелиерите у нас са решили тази година да търсят сезонни работници от вътрешността на страната и от трети страни, информира economic.bg.
Прогнозите за тази година сочат, че в зимните ни курорти се очакват рекорден брой туристи. Според експерти от Министерството на туризма ръстът ще бъде с около 10%. Държавата очаква приходите от нощувки само от Пампорово да бъдат повече от 15 млн. лв.


Въпреки тези оптимистични данни обаче, нещо не искат да вдигат заплатите. Търсят на по 500-600 лв. Така излиза или, че министърката лъже и сезонът няма да е добър, или че чорбаджетата искат печалби, проститутки и лимузини, а не работници...
Припомняме, че работодателските организации са твърдо срещу всяко вдигане на минималната заплата. А Кирил Домусчиев от КРИБ е пръв борец за правата на "бизнеса", т.е. за това да не се охарчват фирмаджиите.
Е, сега не останаха работници, и пак фирмаджиите недоволни..

Източник:bgtrollnews
Прочетете още:
РЕКЛАМА:

Публикуване на коментар

0 Коментари