Всичко, което днес е останало на този остров са купища от камъни, кал и останки от основи.


Ирландия е богата на красиви пейзажи, а Ким бей, заливът по крайбрежието на остров Ахил е просто още един пример за уникалните природни красоти. Това място изглежда като излязло направо от някоя приказка, но острова крие и мистерия, която и досега не е решена.

Остров Ахил e един от най-отдалечените в Ирландия, а освен това е и най-големият остров в страната. И точно там е създадено и селото, което бързо се развивало през 1838-та година, за да бъде заличено мистериозно, само за една нощ.Някога на острова е имало повече от 40 къщи. Но всичко, което е останало днес от тях, са купища от камъни, кал и останки от строежи. Какво се е случило с обитателите на селото никой не може да каже. Освен това няма данни за земетресения, които да са разрушили това място.

На самия остров се намират и няколко по-малки селища, като останалите хора на острова нямат никакви сведения за предишните общности живели там. Уникални записи за съществуването на селото се пазят чужди анали, които описвали неговата красота.

Но какво точно се е случило със селото в залива Ким, е въпрос, на който се опитват да отговорят десетки учени. Млади студенти археолози, смятат, че са на път да разкрият загадката.


Те намерили къщи, построени от камък и кал, както и доказателства, че същите са умишлено унищожени. Дали селището е разрушено от собствените си жители или от някаква външна сила, засега остава тайна. Едно от възможните обяснения е периода на големия глад в Ирландия, който съвпада с времето на съществуването на селището. Но това не обяснява останалите руини.

Разкрития
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

1 коментар:

  1. ... otgovora na "saita" ... Vremenno ste blokirani... ha ...ha ...Istinata boli ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ..DEZinformiran..kom ....... ..... ......
    FAKE " news " ....... ....... ...... ........ .....
    ... Uspokoite se ... " novinata " e FALSHIVA ... ... ... ... ... ... ... ... ...

    ОтговорИзтриване

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ