Въздушната атака е близо до границите с Ирак и Йордания
Руската страна публикува видео от дрон за унищожаването снощи на голяма колона от пикапи и камиони с терористи от ИД, които отивали са нападение североизточно от Дамаск – между Източен Каламун и Източен Хомс, предават руските медии. На кадрите се вижда плътно движещ се конвой в пустинна местност от 40-50 коли, в които има от 200 до 300 терористи. Безпилотникът е виснал над колоната и поради тъмнината никой не подозира, че той следи движението и насочва бомбардировачите.
ВИДЕО:

След първия мощен взрив автомобилите на оцелелите терористи се разбягват в страни. Много машини обаче остават неподвижни и от тях не излиза никой, очевидно са избити от бомбите. Ударите продължават и след като дронът се изтегля от бойното поле. Колоната се движила с цел да подкрепи силите от ИД в „Триъгълника Заза” близо до границата с Ирак и Йордания, където е отклонението за Хомс от шосето Дамаск – Багдад.

Превод и редакция: БЛИЦ
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉
ФЕЙСБУК КОМЕНТАРИ👇

0 Comments:

Публикуване на коментар

ПОПУЛЯРНИ ПУБЛИКАЦИИ

zonabul.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността и, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът й, освен ако не е авторска. Възможно е написаното в някой статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ПОСЕТИТЕЛИ ГЛЕДАТ